Tilbud! Merino Rullemadras 85x190 cm Forstør

Uld Underdyne/Rullemadras MAGNETER (I) Merino 85x190 cm

Rullemadras 85x190 Magn. #I

Ny vare

Dejlig Uldunderlag med magnetterapi, der giver Dig en behagelig og afslappende nattesøvn.

  • Åndbart
  • Hudvenlig
  • Slidstærk
  • Udligner temperatur

Læs mere om uld herunder.

Flere detaljer

Advarsel: Sidste enheder på lager!

899,00 kr inkl. moms

-799,00 kr

1 698,00 kr inkl. moms

Yderligere information

Magnetbånd - Magnetmadras

Magneter kan lindre muskelproblemer ved at forøge blodcirkulationen, og fremme kroppens helings proces. Magnet terapi kan også stimulere blodkar, som fremmer blodcirkulation, hvilket resulterer i forøget ilt til organer og væv. Man kan opleve at spændte muskler nemmere bliver afslappet, og at muskelproblemer derved kan lindres. Vi har oplevet, at magnet terapi kan yde hjælp til forskellige problemer i kroppen. Magneter er også blevet brugt til at lindre hovedproblemer.

Vores krop indeholder en magnetisk ladning, der er grundliggende for at den fungerer. Dog indeholder vores moderne verden mange forstyrrelser fra f.eks. mobiler, radiobølger, mikroovne m.m. Med magnetterapi kan du gendanne kroppens naturlige magnetisme. Magnet terapi har været brugt længst af alle disse terapier. Der er mange, der har haft en god virkning af magnet terapi, og det kan bruges på mange forskellige problemer. En magnetmadras er også en nem løsning mod jordstråler.

Med en ulddyner og uldunderlag med magneter fra Helse-Stuen vil du altid føle dig veltilpas, uanset om du fryser eller sveder, da uldens egenskaber vil gå ind og regulere din kropstemperatur. Uld dynen holder sig selv ren grundet det naturlige lanolinindhold i uldet. Derfor er dette udvalg specielt godt egnet til dem med vejrtrækningsproblemer, allergi og overfølsomhed overfor husstøvmider. Her på siden kan du tage et nærmere kig på vores adskillige ulddyner og uldunderlag i forskellige størrelser, kvaliteter, hårdhedsgrader og uldtyper som merino, kashmir og alpaca. Du vil helt sikkert få glæde af din Helse-Stuen ulddyne, som kan bruges året rundt både sommer og vinter.


Hvad er "Schurwolle
" (google-oversættelse)


Dannelse og oprindelse af uld

"Schurwolle" er navnet på tekstilfibre, der kommer fra pelsen på levende får. Folk har holdt får som alsidige husdyr i tusinder af år. Fordi uld er et af de ældste stoffer, der blev brugt til produktion af tekstiler. Alle typer uld erhvervet gennem klipning af får kaldes "Schurwolle".


Egenskaber af uld

"Schurwolle" er snavsafvisende, selvrensende, og fibrene i den "Schurwolle" er luftige. Dette er fordi de er "krøllet" og har en åndbar og temperaturregulerende effekt. Derfor kan "Schurwolle" køle af og varme og er derfor ideel til udendørs tøj. Derudover kan jomfru fåruld på grund af sin hårstruktur absorbere op til 30% af sin egen vægt i fugt. Ikke desto mindre føles jomfru uld ikke i modsætning til bomuld klam og overfører hurtigt fugt til den omgivende luft.

Som ren "Schurwolle" kaldes kun uld, hvis det består af 100% "Schurwolle" og ikke indeholder yderligere tilsatte fibre.

"Schurwolle" = Fåruld?

For at få uld skal du klippe et får på en sådan måde, at du får en uldfleece i form af et sammenhængende stykke. Klipningen foregår hovedsageligt om foråret. Dette resulterer i stærkere og længere fibre. Efter klipning er det vigtigt at sortere uld efter kvalitet og farve. Dette efterfølges af grundig rengøring inden yderligere behandling. Ved hjælp af en kardemaskine kan den rensede uld kæmmes og løsnes, så fibrene ligger ved siden af ​​hinanden. Du får såkaldte kortskiver. Kartning finder sted inden centrifugering, og derefter kan ulden farves. Kortstrimlerne, der produceres på denne måde, spindes derefter i et garn.

Af en given mængde fibre kan man  - teoretisk set -   produceres endeløs garn ved spinding. Når du spinder, trækker de parallelle fibre tæt sammen, og til sidst er de snoet til en tråd. Garnerne adskiller sig i typen af ​​spinding og kvaliteten af ​​fibrene. Under vævning oprettes de mest forskellige stoffer fra de forskellige garner.Dette er hvad det "Schurwolle" stof kan gøre

Ulden føles varm og blød. Derudover er den meget elastisk og knitrer ikke. Det har også meget gode varmeisoleringsegenskaber, dvs. luft er fanget i den krympede uld som et isolerende lag. Derudover er det vanskeligt for uld at absorbere lugt såsom sved. Når det har accepteret lugten, holder den sig ikke længe i ulden. Ulden frigiver al lugt, når den luftes. Frem for alt har merino uld en naturlig antibakteriel virkning, og bakterier har svært ved at klæbe til fibrene. Uld er næppe brandfarligt, det smelter ikke og forkulles kun. På grund af dette bruges uld som et isolerende materiale og også til betræk og tæpper, i busser og fly. Uld har også en antistatisk virkning.


Kvalitetskriterier og forskelle

Afhængigt af dens oprindelse kan der skelnes mellem fire forskellige kvaliteter i jomfru uld. Der er også kvalitetsforskelle mellem forskellige fåreracer. På grund af afstamningen fra forskellige racer adskiller farven på uld sig også. Farverne spænder fra beige, gul og hvid til forskellige nuancer af grå og sort. Ud over farverne er racernes forskellige uldkvaliteter også forskellige:

  • Merino uld: længde 40-120 mm, blød, meget jævn, stærk "krøllet" med god elasticitet og relativt lav glans.
  • Crossbred uld: længde 50-180 mm, relativt fin, men robust uld.
  • Lang uld: længde 180-400 mm, meget skinnende, lidt skællet og "krøllet".
  • Grov uld: fx Cheviot uld, ikke egnet til håndspinding, lidt eller ingen "krøller".

Uld er mere end bare "sokkegarn"

"Shurwolle" (Jomfruuld) er et naturligt, vedvarende råmateriale. Du kan bruge uld i en lang række områder på grund af dets positive egenskaber (blød, flammehæmmende, isolerende, termoregulerende osv.). Du finder jomfru uld hovedsageligt i boligarealer eller i tekstiler som tøj. Selvfølgelig er "Schurwolle" meget velegnet til hækling og strikning! Det er også meget populært som "sokkegarn".